Sidste dykkedag

by Claus 11. October 2009 21:30

Første dyk skulle være med båd ud og båd ind, og som de meget erfarne og dygtige dykkere vi er spurgte  vi selvfølgelig et par andre danskere der netop havde været ude “hvordan er strømen?”, svaret var “Der er overhovedet ingen strøm. Det fulgte vi naturligvis op med at se på dykkercenterets strømtavle, og den sagde normal/svag strøm fra nord mod syd. Så vælger vi selvfølgelig at blive sejlet mod nord, så strømmen i værste fald trækker os tilbage.

 

Efter vi var væltet overbord langt nord for centeret gik vi ned og fik lidt dybde (39m stadig med en vandtemp på 27), og begyndte at gå op og mod syd, men strømmen var ikke med os som forventet men tilgengæld var der en jævn strøm imod os.

Kenneth så en kæmpemoræne som kan ses på billedet herunder viklet godt ind i revet

Søndag 018

Så måtte vi sætte finnerne i det høje gear, for så langt nord som vi var kunne der være risiko for at centeret ikke ville se vores DSMB og så ville vi blive belønnet med lidt ekstra overfladesvømning :-). Så vi svømmede pænt til mod strømmen og efter ca. 30 min måtte vi i overfladen.

Lørdag morgen - syd rev 078

Her blev vi hentet efter vores dårligste dyk på turen. Heldigvis var der en dansker på båden der lige var blevet hentet på sydrevet, hvor der både var hajer, skildpadder og blæksprutter. Godt vi ikke tog syd revet, NOT!.

 

De 2 danskere der sagde der ikke var nogen strøm havde aftenen før siddet at snakket om at godt nok er der kun 5 dages dykning med i pakken, men man kunne jo bare købe dyk på 6. dagen. Heldigvis blev de enige med sig selv om at det nok var en god ide med en slapper inden flyveturen hjem. Måske er der en sammenhæng til deres strøm observationer.

 

Dyk nr. 2 var truckdive til marsa Egla. Da det var annonceret til 25m og en varighed på 60-70 min. havde vi bestilt 15l flasker til dette dyk, vi havde dog pga. bla. dybden på morgenens dyk aftalt ikke at gå til 25. Det viste sig dog at være ok at dykke for sig selv (altså uden guiden men stadig parvis) så vi havde et meget afslappende dyk på 55 min. og max. 15m. det var vi godt tilfredse med selvom 15l flasken var lidt spildt.

Kenneth syntes det var lidt kedeligt, men jeg synes det var interessant, da revet var væsentligt anderledes i strukturen end dem vi ellers har set.

DSC03723 fredag 049

Lige om lidt er det tid til vores sidste dyk på turen piv :-(

 

Natdykket startede med at Kenneths højtryksslange til manometer/Computer var utæt, langs hele slangen var der små huller hvor luften sivede ud. Vi besluttede at gennemføre dykket med en max. dybde på 5 m. og holde os tæt på hinanden i tilfælde af at det blev værre med slangen.

På dykket så vi forskellige klamme snegle på op til 40 cm. længde samt en torpedo ray og en cudle fish (10 armet blæksprutte). Ganske fint dyk selvom vi lå højt på revet under hele turen.

 

Ikke mere dykning til os på denne tur, men i morgen skal vi snorkle lidt, og i baren.

Tags:

Kategorier: 2009

video

by Claus 10. October 2009 21:32

Tags:

Kategorier: 2009

Lørdag d. 10/10

by Kenneth 10. October 2009 21:18

Vi startede dagen med morgenmad ca. kl 6:45 efterfulgt af en tur på sydrevet – båd ud og båd ind.

Vi starteded dykket med at få lidt dybde på dvs. omkring de 30 meter, på vej tilbage så Claus en 8-armet blæksprutte der legede sten. ellers var dykket som de andre, flot og imponerende.

DSC03732DSC03733DSC03734

 

 

Her er lidt flere fotos:

Lørdag morgen - syd rev 018  Lørdag morgen - syd rev 033 Lørdag morgen - syd rev 057

 

Andet dyk blev i Marsa Abu Dabbab ca. 20 minutter fra lejren på ladet af en varevogn. Igen et natur med masser af liv men ikke rigtig nogle nye fisk at byde på.

Lørdag morgen - syd rev 073  Lørdag morgen - syd rev 031

Vi sluttede dagens dykning med et natdyk på det sydlige rev og fik følgeskab af en Fynbo, hvis kone var for træt til at dykke mere for i dag. Under natdykket så vi blæksprutter, boxer rejer og Claus så en anemonebære (En krebs med søanemoner på ryggen).

Tags:

Kategorier: 2009

Fredag d. 9/10

by Claus 9. October 2009 20:29

Vi har taget dagen på husrevet, så vi stod først op kl 06:30 og nød en stille morgenmad. dagens formiddagsdyk blev på sydrevet hvor vi gik i fra land og kom ind samme vej. ikke ret langt ude (på 3m vand) lå en stor krokodillefisk.

DSC03713 

man kan se tovet som bøjerne inde ved land er bundet i.

 

Lidt længere ude mødte vi en bluespotted stingray der blev lidt stresset af vores tilstedeværelse.

fredag - shore out - shore in - syd 013

Bluespotted video

 

Kenneth fotograferer alt hvad der findes af fisk, og har mindst ét billed af hver fisk i rødehavet (her mener jeg hver eneste fisk og ikke bare hver art).

DSC03715

 

lidt længere ude så vi nogle meget store fisk med grimme tænder

fredag - shore out - shore in - syd 038 fredag - shore out - shore in - syd 036

 

eftermiddagsdykket var båd ud og båd ind, et ganske fint dyk uden de store nyheder, jeg startede dog med at få masken fyldt med vand da jeg tippede overbord, lidt ubehageligt men ikke noget problem. senere i hytten løb der vand ud af næsen, så en del af det var ikke blevet i masken men havde fundet vej op i mine bihuler. Så kan man lære at holde ordentligt på masken. Her er lige et par billeder.

fredag 019 fredag 020

 

Dagen afsluttes naturligvis med et natdyk, jeg så en kæmpe muræne og Kenneth så en Kæmpe snegl. Kenneth havde sin monster blitz med til kameraet, og den kan lyse, her er et par billeder med blitzen, og til sidst et uden blitz hvor vi bare anvender den almindelige dykkerlygte.

fredag 084  fredag 096

fredag 092

 

PS.

læg mærke til at nogle af billederne (fra dags dykkene) er meget blå, det er dem med mit kamera der ikke har en fancy indstilling til undervands fotografering.

Tags:

Kategorier: 2009

Torsdag d. 8/10

by Kenneth 9. October 2009 11:10

I går aftes sluttede vi dagens dykning af med et natdyk på den nordlige side af husrevet (på indersiden af revet)

På dykket fik vi blandt andet set jagende dragefisk, blæksprutter og en gulhovedet muræne.

 

Efter dykket fik vi så også set hvordan en toilettaske fyldt med myrer ser ud, da min toilettaske var fyldt til randen micromyre – øv det var fælt. Men ikke noget varmt vand og Claus’s deo ikke kunne klare :)

 

Klokken ca 22:00 gik vi kolde og havde ingen problemer med at falde i søvn.

 

I dag stod vi op kl 6:00 og have en time til at få spist og blive klar til dagens første tur som gik til Sharm abu dabbab & Shaab abu dabbab kl 7:00. Sharm betyder noget i stil med kystrev og Shaab betyder vist et rev ude midt i ingenting.

 

Det første dyk  startede på ydersiden af revet med masser af flotte koraller. Herefter gik turen igennem revner og tunneller i revet hvor der var 2 pool’s med stilllestående vand, jeg havde som vanligt suget for meget luft i starten så jeg måtte gå op i første pool. Claus fortsatte til pool nr. 2 og så her en flok store “Batfish”.

 

blog (1)

 

Efter en times pause med inkluderet “leden efter rev uden GPS" en kilometer ud for kysten, blev det tid til dagens andet dyk. 

Dykket startede igennem revner og tunneller på den nordlige del af revet, efterfulgt af en mega flot tur imellem den nordlige og sydlige del af revet. Her så vi turens første bløde koraller med klovnefisk.

blog (2) blog (3)

Dykket sluttede med flere tunneler – faktisk var det ved at være godt med det for i dag.

 

I eftermiddags blev det til en god tur på det sydlige rev, hvor min nye blits blev afprøvet – må erkende at det ikke er så nemt som det ser ud, men lidt blev det da til.

Zodiac out - Zodiac In - Syd 023 Zodiac out - Zodiac In - Syd 026 

 

Aftenens dyk bød på de sædvanelige dragefisk, pindsvinefisk samt to forskellige slags blæksprutter og en Torpedo ray.

Tags:

Kategorier: 2009

Problemer med foto upload

by Kenneth 8. October 2009 23:18

Vi har lidt problemer med forbindelsen, så fotos bliver ikke opdateret rigtigt her til aften

Tags:

Kategorier: 2009

Onsdag d. 7/10

by Claus 7. October 2009 16:39

Kl 05:00 kunne vi ikke sove mere, så vi klargjorde grej spiste morgenmad og var klar ved dykkercenteret kl 07:20.

Fordi vi har været her før, slap vi for et guidet checkdyk, og efter en kort intro til ugens aktiviteter fik vi lov at dykke for os selv. Fantastisk dyk hvor vi så en fin Phyllidia varicosa (nøgen snegel), og en masse af de mere almindelige fisk som picasso-, napoleon- og forskellige butterfly- fisk.

Desværre er transmitteren til min computer løbet tør for strøm, men det mekaniske manometer virker heldigvis stadig.

 

Så var der kaffe afslapning og frokost, hvorefter bølgerne var for store til stranddyk så vi skulle sejles ud. Det var også hvad vi havde planlagt så det gjorde ikke noget.

 

Vi tippede i vandet og gik direkte ned og mødtes på 5m og fortsatte ned til 12-14 hvor den umiddelbare bund ved revkanten var. pga. bølgerne blev vi rykket noget rundt nede i vandet, men det var ikke noget problem.

 

På dykket så vi et par bluespottet stingrays

Out Zodiac - In Zodiac 047 

 

Senere så kenneth en black tipped reef shark

Out Zodiac - In Zodiac 057

Den er ikke så stor men den er der.

 

Kenneth så også en lille guitar haj.

 

Til sidst var det tid til at fyre min DSMB så vi kunne blive hentet.

 

Out Zodiac - In Zodiac 085

 

 

 

 

Alt i alt var det et superfedt dyk, hen over bunden langs revet og se alle de forskellige fisk og de varierede koraller.

 

Billederne er tage med Kenneths “nye” undervandskamera der fik sin undervandsdebut på dette dyk. senere håber jeg (og sikkert også Kenneth) at vi kan have et par billeder hvor hans nye monsterblitz er i brug.

Tags:

Kategorier: 2009

Tirsdag

by Kenneth 7. October 2009 10:11

Så blev det endelig tirsdag og turen startede i Tranbjerg J kl. 2:30, første stop Brabrand, herefter Billund (i goood tid)

Efter 4 timer og 3 kvarters flyvetur landende vi i Hurghada kl. 11:30, 35 grader og blæsevejr med sandfyning.

 

I ankomst hallen står en fætter med et Redseadivingsafari skilt, han skal lige bruge 20 euro pr.mand til visum – hmmm var det ikke inklusiv i prisen… nå men han får pengene og 2 minutter efter har vi vores visum – vel at bemærke uden at står i kø. Han tilbyder sammen nummer ved pas kontrollen, men vi takker pænt nej, da vi nu stod stort set forest.

Udenfor står vores chaffør og venter – hvilket vi så også kom til da der skulle dykkere med fra et par andre fly.

Da chafføren havde fundet alle mand skulle VIP bussen pakkes, men ikke helt som vi havde regnet med – i det alt grej skulle på taget…Billede0005 

 

 

 

Med alt det grej på taget blev det ikke helt til samme hastighed i bussen som vi oplevede sidste år. Men det betød mindre, efter godt og vel 3½ time ankom vi til Ecolodge Shagra Villages klokken ca 17:30.

 

Her har vi så fedtet lidt med vores grej, fået et par kopper kaffe og spist aftensmad – og er nu ved at være godt trætte…

 

og der skrives blog…Billede0006

Tags:

Kategorier: 2009

Så er kufferten pakket

by Kenneth 4. October 2009 18:06

Og våddragten er testet for krymp, faktisk er den for en gang skyld ikke krympet denne gang :)

 

 

En del af Kenneths grej

Tags:

Kategorier: 2009

Powered by BlogEngine.NET 1.6.0.0